Hej hopp!

Efter två veckor i Florida har jag nu kommit hem och känner mig oförskämt utvilad och pigg av det härliga vädret ”over there” , värmen och alla härliga upplevelser!

Men gissa om jag längtade efter Gullan? Det var jätteskönt att komma hem och få åka ut och hälsa på henne igen. Vi började lite långsamt efter två veckors hage och vila sätta igång igen. Skrittade i två dagar och idag har vi börjat trava tio minuter, hon kändes jätte pigg och fräsch! Riktigt gosig är hon också. Trot eller ej. Hon är ju lite sur när man sadlar och håller på med täcket, men det är inte som förut utan det känns mer som en gammal olat att ha öronen bakåt.

I stallet står det fem andra hästar och den lilla ponnyn bredvid Gullviva har retat gallfeber på henne, just när maten kommer, då krubborna är precis bredvid varandra. Men nu blev en annan box ledig, en ännu större box som ligger längst in i stallet. Där kan hon stå lite för sig själv och ha det skönt. Det blev lite jobbigt för henne mitt i stallet, utan någon övre boxdörr, att försvara maten från allt och alla som skulle gå förbi. Vet inte, men mat verkar vara hennes största grej i livet!

Nu sätter vi iallafall igång i veckan och hoppas att känns bra, då vi är anmälda till tävling på Farsta den 18e november, där jag bara rider en klass, Lätt A:1. Såg just att vi kommit med och att Paula och Joko rider båda klasserna där, kul! Vi ska kämpa för varje poäng och göra vårt bästa. Men jag åker bara om allt känns bra till helgen, vi får se. Tyvärr är det inte så många tävlingar att åka på nu när vintern har kommit, men vi hoppas ju kunna åka till Enskede och träningstävla på klubbtävlingarna och få lite rutin där.

Nu väntar några långa månader med broddar, snow-grips, täcken & mera täcken, reflexer, tjock vantar, överdragsbyxor och frusna tår (finns INGET som hjälper i ett par stigbyglar!). Men mellan de mörka eftermiddagarna och kvällarna, finns de strålande vackra vinter dagarna med gnistrande och knarrande i snön och då glömmer man bort att det nyper lite i tårna och kan njuta av att rida ut i naturen. För även om det är kul att träna och tävla är det sådana dagar man kan få uppleva, när man rider rakt ut och ser blommorna och kvistarna knoppas och det droppar på vårkanten, det ser vi fram emot!

Även i stallet på Enskede är det väl mysigt med vintern, när det är pyntat och fint inför jul, luktar granris och hästarna står med sina innetäcken och har det skönt. Nu tycker åtminstone jag att det luktar extra gott i stallet, när vi har börjat med hösilage istället för skulltorkat hö. Redan nu har hästarna börjat må bättre och hostar mindre efter foder bytet, läs mer vad hösilage är för något här http://www.hastfoder.nu/fakta.htm. Även om det är mer jobb för personalen och det är då man får tänka på Ingrids pappas gamla visdoms ord, ”Hästarna välmående går före din egen bekvämlighet” eller hur var det?

Skickar med lite bilder från vår USA resa, där vi är på stranden, Kennedy Space Center och Universal Studios och blir skrämda av HAJEN (Eller är det gullan?);-D

Vi ses i stallet!

 
HomeOm migGullvivaFotonLänkarKontakta mig
All Rights Reserved...Irene VR Eklund